Nieuwhuis Logo

Bel voor informatie: 06 53486797

Mennen voor managers

Elkaar beter leren kennen, beter gaan samenwerken of klantgerichter werken? Kennismaking met het management van uw business partner of vendor? Of gewoon op zoek naar een actief onderdeel van een 'heidesessie', strategiebepalingsbijeenkomst of organisatieverandering?

Pas uw managementtechnieken en leiderschapsstijl toe op een hele andere situatie: teambuilding met paard en wagen.

Het authentieke gedrag van paarden wordt gebruikt als instrument bij leiderschapstrainingen. Het gedrag van de paarden wordt gebruikt om het gedrag en de kwaliteiten van de managers boven water te halen.
In het dagelijks leven zijn het de managers die de touwtjes in handen hebben. Bij mennen voor managers krijgen ze de leidsels ook in handen, maar zullen niet de medewerkers, maar de paarden reageren op de vermeende leiderschapskwaliteiten van de manager.

Een twee- of drietal managers draait eerst mee als passagiers op een open koets, getrokken door een tweespan volbloed wedstrijdpaarden.
Onder leiding van een selectie topkoetsiers welke naam en faam verworven hebben in het hoogste segment van de wedstrijdsport, krijgen de deelnemers instructies. Om de beurt nemen de deelnemers daarna de leidsels in handen en mennen onder begeleidingvan de koetsier zelf het span paarden, door makkelijk maar ook door moeilijk begaanbaar terrein. Op het terrein van Landgoed Nieuwhuis is een marathonparcours uitgezet waar de manager zijn koets met paarden door moeilijke situaties moet loodsen. Gedurende het evenement observeert een managementtrainer het gedrag en de interactie van deelnemer en paard. Tonen de managers leiderschap? Nemen ze verantwoordelijkheid? Zijn ze stressbestendig, flexibel, oplossingsgericht? Willen ze altijd controleren, of kunnen ze loslaten?

De paarden reageren alleen op authentiek gedrag van de managers, op gedrag waar ze zelf echt achter staan. Bij een manager die zonder overtuiging leiding geeft, zullen medewerkers nog wel volgen, paarden niet. Zo worden het echte gedrag en de capaciteiten van de managers inzichtelijk gemaakt door het gedrag van de paarden te interpreteren.

Groepsgrootte:
12-20 personen

Duur:
0,5 dag (eventueel te combineren met één van onze trainingen)

Periode:
Maart-November (i.v.m. buitenactiviteiten)