Nieuwhuis Logo

Bel voor informatie: 06 53486797

Husky Safari

Een Husky Safari in Nederland? Dat kan! Op Landgoed Nieuwhuis in Denekamp neemt u actief deel aan een sledehondentocht in Twente als spannende toevoeging aan uw vergaderarrangement of teambuilding.

Wij bieden deze unieke ervaring om leiderschap en teambuilding met honden zelf te ervaren.

Er wordt gewerkt met Siberische Husky’s, welke intelligent en trainbaar zijn, maar ook erg onafhankelijk en koppig. Het aansturen van een husky is een uitdaging en kost veel geduld. In deze hond vindt u nog veel eigenschappen van de wolf terug en herkent u het speciale roedel-gedrag. De roedel husky’s waarmee u werkt is nauw op elkaar ingespeeld en werkt als een goed geolied team. U zult ervaren of uw leiderschap door de honden geaccepteerd zal worden wanneer u zelf dit team gaat aansturen.

Programma
In de mooie Twentsche bossen van Landgoed Nieuwhuis worden de Siberische Husky’s eerst aan de stake out geplaatst, om naderhand te worden ingespannen voor de kar. En met de kar bedoelen we een aluminium vierwieler met een zitplaats voor de passagier voorop en een sta-plaats achterop voor de bestuurder, ook wel musher genoemd.

Voordat we beginnen vertelt de musher, Raymondo u over het gedrag, de geschiedenis en de verzorging van de Siberische Husky. De honden staan aan de stake out en u krijgt uiteraard de gelegenheid om kennis te maken met de honden. Voor vertrekt krijgt u uitleg over de materialen die worden gebruikt in de sledehondensport en wat u kunt verwachten tijdens de rit. Hierbij zal duidelijk worden dat een team honden net een team binnen een bedrijf is. Iedere hond heeft zijn eigen rol en plaats voor de slee. Er zijn leiders, werkers en volgers. De honden zijn al dol enthousiast als ze aan de stake out staan, maar als ze de tuigen zien barst de energie en het enthousiastme van de honden helemaal los. Ze weten dat ze mogen rennen en springen en blaffen luid. Dan krijgen de honden hun tuigen om en worden ze ingespannen voor de kar. U krijgt uiteraard de mogelijkheid om mee te helpen! En dan kan de tocht beginnen. Nadat het team is vertrokken keert de rust ook weer terug. Iedere deelnemer krijgt hierbij de gelegenheid om zelf de Husky’s zelfstandig te sturen. Dit gaat met de stem. De trainer is altijd in de buurt om te corrigeren waar nodig en u naderhand feedback te geven op uw vermeende leiderschapskwaliteiten.

Groepsgrootte:
12-20 personen

Duur:
0,5 dag (alleen in combinatie met vergader- of trainingsactiviteit en overnachting. Voor een particuliere husky safari verwijzen wij u naar LowLandPack in Limburg)

Periode:
Oktober-maart (Bij temperaturen hoger dan 16ยบ en in de zomermaanden wordt er niet gelopen door de honden.)