Nieuwhuis Resort moet u ontdekken
In mooi Twente de ruimte en rust
om te werken aan de toekomst...
bottom_image.pngLandgoed Nieuwhuis

Een uitgestrekt landgoed op het platteland tussen Denekamp en Ootmarsum. Landgoed Nieuwhuis heeft in 2009 de NSW-status verkregen, wat betekent dat het  landgoed officieel erkend is door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
Op het ruim 5,5 hectare grote landgoed staat een boerderij die in 2009 volledig is gerenoveerd. Fazanten, herten en roofvogels leven in het bos achter het landhuis. De geschiedenis van het landgoed gaat ver terug.

In de 19e eeuw werd de boerderij gesticht door de familie Goosink. Hij hield zijn vee in huis, zoals gebruikelijk was voor Twentse boeren in die tijd. Kenmerkend voor de deel, waar de koeien stonden is de oude toog waar vroeger de Niendeur zich bevond. Naast de boerderij ontplooide de familie Goosink een buurtcaf√© in het voorste gedeelte van de varkensschuur; hier is tegenwoordig Restaurant De Zoeke gevestigd.

Nadat de boer was gestopt met de melkveehouderij, werd het gebouw omgebouwd tot een kampeerboerderij. Vooral in de zomer kwamen tientallen kinderen zich lekker uitleven in de boerderij en het bos er achter. Door de jaren heen is de boerderij in verval geraakt door achterstallig onderhoud.

In januari 2009 kwam de boerderij met het bijbehorende land in handen van Eddy Nieuwhuis. Hiermee heeft hij een jongensdroom verwezenlijkt. De kampeerboerderij werd volledig gerenoveerd, waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met het behouden van de mooie karakteristieke trekken van het gebouw. Het is omgetoverd tot een prachtige saksische boerderij in oude staat, maar dan van alle gemakken is voorzien. Een luxueuze keuken, een lounge, zeven slaapkamers en een sauna en stoomcabine maken de boerderij tot een aangenaam oord om te vertoeven.

Landgoed Nieuwhuis is nu het thuis voor Nieuwhuis Resort. Onder leiding van Eddy Nieuwhuis werkt een team van 12 personen aan training en coaching van bedrijven en instellingen. Vanuit hier worden ook teambuildingactiviteiten georganiseerd voor bedrijven, vergaderlocaties verhuurd en is het mogelijk om in het landhuis te overnachten. Onder de naam Nieuwhuis Resort vindt u hier uw ultieme zakelijke locatie.