Nieuwhuis Resort moet u ontdekken
In mooi Twente de ruimte en rust
om te werken aan de toekomst...
bottom_image.png

Alleen de hei ontbreekt op resort Nieuwhuis

Jongensdroom

Denekamper Eddy Nieuwhuis bouwt voormalige kampeerboerderij De Zoeke om tot resort. Topmanagers plaveien er hun weg naar succes.

(Bron: TC Tubantia 23 april 2010, door Engelbert Heideman)

• Voormalige kampeerboerderij aan de Zoekeweg is nu een luxe resort.
• Eddy Nieuwhuis trekt bedrijven voor training naar Noord-Deurningen
• Zuipende jongeren zijn niet meer welkom

Van kampeerboerderij tot resort

In de negentiende eeuw werd de boerderij gesticht door de familie Goosink. De man des huizes hield zijn vee in huis, zoals gebfruikelijk was voor boeren in die tijd. Kenmerkend voor de deel waar de koeien stonden is de oude toog waar vroeger de Niendeur zich bevond. Naast de boerderij ontplooide de familie Goosink een buurtcafé in het voorste gedeelte van de varkensschuur; hier is tegenwoordig restaurant De Zoeke gevestigd. Nadat de boer was gestopt met de melkveehouderij, werd het gebouw omgebouwd tot kampeerboerderij. Vooral in de zomer kwamen tientallen kinderen zich uitleven in de boerderij en het bos erachter. Door de jaren heen raakte de boerderij in verval door achterstallig onderhoud. In januari 2009 kwam de boerderij met het bijbehorende land in handen van Eddy Nieuwhuis. De kampeerboerderij werd volledig gerenoveerd.
De afgelopen twee weekenden vonden de opnamen plaats van de Miss Overijssel.
Twaalf aspirant-missen werden tidjens hun verblijf op Nieuwhuis Resort op de voet gevolgd door RTV-oost. De omroep brengt de verkiesing van Miss Overijssel in tien afleveringen uitgebreid in beeld. 

Op zijn bureau ligt het boek van Annemarie van Gaal. Titel: ‘Succes adviezen voor een financieel onbezorgd leven’. Eddy Nieuwhuis heeft het nog niet gelezen. Het is een van de cadeaus die hij vorige week kreeg tijdens de officiële opening van zijn resort. Hij had het boek misschien wel zelf kunnen schrijven. Want: de jongensdroom van de geboren en getogen Denekamper krijgt steeds meer gestalte. Vorige week opende Resort Nieuwhuis z’n deuren. Teambuilding en training staan centraal in de voormalige kampeerboerderij aan de Zoekeweg in Noord-Deurningen. De geur van mest komt de bezoeker tegemoet deze woensdagochtend. We zijn hier

ontegenzeggelijk op het platteland. Een serene rust. Ook binnen. Waar vroeger lallende jongeren het landgoed onveilig maakten, ademt de toenmalige kampeerboerderij nu een en al klasse uit. ,,Toen vroeg men acht euro per persoon per nacht, nu wil ik toch achttienhonderd euro overhouden”, vertelt Eddy Nieuwhuis. Daar heb je dan wel de complete accommodatie voor. Want: Nieuwhuis (41) verhuurt zijn complex aan één groep tegelijk. Die mensen, er staan totaal achttien bedden op de zeven kamers, komen elkaar dan tegen bij de toiletten en de douches. Een kamer beschikt over een stoomcabine en een sauna voor acht personen. Kamers hebben dus geen eigen toilet of douchecabine. En dat is geen toeval. ,,Wij willen ons onderscheiden”, vertelt Nieuwhuis, die een is met passie voor zijn bedrijf. ,,Collega’s komen elkaar hier anders tegen, dan kun je niet meer de rol spelen die je op kantoor speelt. Het is hier niet allemaal duurder, wij bieden op een andere manier comfort. Meer rust, meer op jezelf, meer privacy.”

Nieuwhuis Resort komt voort uit Nieuwhuis Consult, partners in organisatieontwikkeling. Onder leiding van Nieuwhuis werkt een team van twaalf personen aan training en coaching van bedrijven en instellingen. Vanuit de Zoekeweg worden ook teambuildingactiviteiten georganiseerd voor bedrijven, vergaderlocaties verhuurd en is het dus mogelijk om in het landhuis te overnachten. ,,Hier kun je nog een echte hei-sessie houden, écht de hei op”, vertelt Nieuwhuis. Het landgoed telt immers in totaal zes hectare, waarvan drieënhalve hectare bos. Het landgoed kreeg in 2009 de NSW-status, wat betekent dat het landgoed officieel erkend is door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Alleen de hei ontbreekt…
,,Misschien is het inderdaad een idee om die nog aan te leggen”, grapt hij. Zijn klanten komen voor negentig procent van buiten Twente, tachtig procent zelfs uit het westen des lands. En ze komen redelijk massaal naar Noord-Deurningen. Saillant detail: Nieuwhuis vermeldt op zijn site dat zijn resort in Denekamp ligt. ,,Tja, net iets groter hé, haha. Oosterik (het tuincentrum, -red) zegt ook dat het uit Denekamp komt. Bovendien ben ik een ‘Doarper’.” Alle gekheid op een stokje: voor zijn bedrijf in training heeft Nieuwhuis ook filialen in Alphen aan de Rijn en Paterswolde. ,,In Groningen eigenlijk alleen een kantoortje voor het 050-nummer. Als ik dan een Groningse klant heb, ben ik er binnen een uur over de `31’.” Waar hij voorheen – Nieuwhuis consult begon negen jaar geleden op een zolderkamer en was later gevestigd in Denekamp – op bezoek ging bij bedrijven, ontvangt hij ze nu ook zelf graag in Noord-Deurningen. De kampeerboerderij is volledig gerenoveerd, waarbij zo veel mogelijk rekening is gehouden met het behouden van de karakteristieke trekken van het gebouw. Het is omgetoverd tot een prachtige Saksische boerderij in oude staat, maar dan van alle gemakken is voorzien. Met twee vergaderlocaties op de oude deel, een luxueuze keuken en een lounge. Pal naast het landhuis woont hij zelf met zijn gezin in een allesbehalve bescheiden woning. Zelf is Nieuwhuis vooral manager van zijn bedrijf en haalt hij nieuwe klanten binnen. ,,Ik ben een goede verkoper, kan goed inschatten wat de klant wil.”

Al met al is er – zo zegt hij zelf – een droom voor hem in vervulling gegaan. Zowel persoonlijk als privé. ,,Mijn huis, mijn bedrijf op een eigen stuk land, kinderen die in het eigen bos spelen en paarden die er rondlopen. Dat is mijn persoonlijke droom. Zakelijk wil ik me onderscheiden door deze plek, door deze aanpak.” En dus waren gisteren 35 managers van Ikea op bezoek en behoren ook grote gemeenten als Utrecht, Amsterdam, Den Haag, en Rotterdam tot zijn klantenkring. Op zijn resort kan men alle kanten op. ,,We houden ook teambuildingsactiviteiten met het mennen van paarden, een safari met husky’s, schapen drijven en zelfs duo-vliegen; Nieuwhuis is niet snel iets te gek. ,,Ik ga heel ver voor mijn klanten.” In de weekends verhuurt hij zijn landhuis ook aan groepen, maar dan wel uit een bepaald segment. ,,Want voor vrijgezellenfeestjes is dit niet de locatie, dat doen we hier dus ook niet. Een familiefeest met oma die tachtig wordt of een studentenjaarclub, weer wel.”

Nu de zomer eraan komt, begint Nieuwhuis binnenkort ook met de aanleg van een houten zwembad tegen het bos aan. Binnen drie jaar moet er een definitieve invulling van een overdekt zwembad komen. ,,Leiderschap begint met passie’’, zegt Nieuwhuis. Zijn landhuis straalt het aan alle kanten uit. 

Artikel TC-Tubantia 23 april 2010

Jongensdroom op buitenbusiness